Vastuullisuus

Vastuullisuus

Mitä vastuullisuus on meille?

Esi-isillämme oli luontainen käytännöllisen esteettisyyden taju. He käyttivät materiaaleja säästeliäästi ja esineet tehtiin kestämään aikaa. Puun työstäminen kehittyi huippuunsa ja kaikki tehtiin luonnon kanssa tasapainossa.

Emme voi palata tuohon aikaan takaisin, mutta voimme ottaa sieltä oppia ja poimia sieltä elementtejä meidän aikaamme. Pitkäikäisyys, puun käyttö ja valmistus ovat asioita, joissa sovellamme tuota perittyä viisautta omassa tekemisessämme. Haasteita tähän päivään tuovat tuotteiden pakkaaminen ja kuljettaminen ekologisesti. Tarkkailemme ja analysoimme prosessejamme koko ajan ja siten opimme tekemään yhä vastuullisempia ratkaisuja. Tavoitteenamme on pienentää mallistomme tuotteiden hiilijalanjälkeä. Nämä kaikki yhdessä ohjaavat suunnittelua.

Miten teemme pitkäikäisiä tuotteita?

Tärkein argumenttimme vastuullisuudessa on tuotteiden pitkäikäisyys. On selvää, että on ekologisesti parempi käyttää pitkään kestävää tuotetta, kuin useita vähemmän kestäviä. Pitkäikäisyyden ja ajattomuuden saavuttaminen ei ole helppoa, koska aika on siinä ainoa mittari. Sitä on kuitenkin mahdollista tavoitella useilla tavoilla.

Lue lisää

Miten käytämme materiaaleja vastuullisesti?

Vastuullisuuskeskusteluissa keskitytään usein pelkästään materiaalien kierrätykseen. Se on tärkeää, mutta yhtä tärkeää on ajatella prosessia kokonaisvaltaisesti aina materiaalien optimaalisesta käytöstä niiden elinkaareen. Puun moninaisia ekologisia ominaisuuksia ei voi myöskään olla korostamatta.

Lue lisää

Miten vastuullisuus toteutuu valmistuksessa?

Valmistus kuluttaa aina energiaa. Siksi on tärkeää, että mitään turhaa ei valmisteta, vaan tuotteet ovat tarpeellisia ja kestäviä. Teetämme tuotteemme sarjoina, jolloin yhteen tuotteeseen kohdistuu vähemmän energian kulutusta. Näin sen hiilijalanjälki pysyy pienempänä verrattuna yksittäisten tuotteiden valmistukseen.

Lue lisää

Miten vastuullisuus huomioidaan kuljetuksessa?

Kuljetus kuluttaa aina energiaa ja synnyttää päästöjä. Näiden vähentämisessä oleellinen tekijä on, kuinka paljon tuotteita saadaan mahtumaan kuhunkin kuljetukseen. Mitä enemmän tuotteita voidaan kuljettaa kerralla, sitä pienempi on yhden tuotteen hiilijalanjälki. Kiinnitämme erityistä huomiota tähän jo suunnittelun alkuvaiheessa.

Lue lisää

Miten kehitämme toimintaamme yhä vastuullisemmaksi?

Maailma muuttuu koko ajan. Uuttaa tietoa, materiaaleja ja valmistustapoja tulee koko ajan lisää sekä olosuhteet saattavat muuttua nopeasti. Lisäksi vastuullisuuden seuraamiseksi ja kehittämiseksi tulee uusia työkaluja ja ohjelmia. Design ei ole oma saari vaan sen tulisi mukautua maailman muutoksiin ja tarjota ratkaisuja niihin.

Lue lisää