1_Puu_hero

Miksi käytämme paljon puuta ?

Käytämme paljon puuta, koska se on lämmin, inhimillinen ja luonnollinen materiaali. Lisäksi se on jo itsessään ekologinen valinta monien ominaisuuksiensa takia. Puu on myös uusiutuva luonnonmateriaali ja helposti kierrätettävä. 

Puut toimivat metsässä maapallolle tärkeinä hiilivarastoina. Kun niistä valmistetaan kalusteita, hiilidioksidi pysyy yhä varastoituna puuhun. Mitä pidempi elinkaari kalusteella on, sitä pidempään hiilidioksidi on varastoituna sinne, eikä vapaudu biologiseen kiertoon. Tämä on yksi tärkeä syy, miksi pyrimme suunnittelemaan ja tekemään kalusteita, joilla on pitkä käyttöikä.

Huomioimme suunnittelussa valmistuksessa syntyvän hukan. Useat pienesineemme on suunniteltu isompien kalusteiden ylijäämäpaloista. Parhaana esimerkkinä tästä on Day&Night vuodesohvan prosessi. Tehtaalle tulevien puun runkojen standardipituus on 3 metriä ja sohvan pituus on 2 metriä (sänky mitoitus). Eli työvarojen jälkeen valmistuksesta syntyy n. 80 cm:n hukkapaloja. Näitä paloja hyödyntäen on syntynyt Renki-hylly ja pienesinesarja. Siinä materiaalin hiilijalanjälki on lähes nolla, koska päästöjen osuus on jo huomioitu vuodesohvan hiilijalanjäljessä.

Emme käytä täysin oksatonta puuta, koska sen erottelu lisää hukkaa ja on siten epäekologista. Terve oksa kuuluu puuhun ja on osa tuotteen designia, joka tekee niistä uniikkeja. Sama koskee pienempiä sävy- ja kuvioeroja, jotka ovat luonteenomaisia puulle. Ne sommitellaan valmistuksessa tasapainoisesti pintoihin ja lopputuloksena on yksilöllisiä puisia huonekaluja.

Metsä ja sen uudistuminen on meille tärkeää. Siksi olemme valinneet hiilijalanjäljen kompensointikumppaniksi paikallisen toimijan, jonka toiminta perustuu puuntaimien istuttamiseen. Lue kompensoinnistamme tarkemmin > täältä.