Me_tarina_hero-vaaka

Me ja meidän tarinamme

Enemmän järkeä, lisää hulluutta


Älkää pelästykö sanaa hulluus. Sillä ei ole mitään tekemistä mielenvikaisuuden kanssa, se on käyttövoima, joka ajaa meitä kaikkia ajoittain, toisia enemmän, toisia vähemmän.
Otetaan siis parhaat puolet suomalaisesta insinööritaidosta ja osaamisesta, jäykistä rallienglantia puhuvista vientivaltuuskunnista ja tulenpalavasta halusta keksiä aina jotain uutta ja olla maailman nopein ja paras kansa.

Otetaan sitten parhaat puolet saman maan omituisuuksista, joihin voi tutustua istumalla kusiaispesässä katselemalla aurinkoa, joka ei koskaan laske ja kuuntelemalla kaukaa kuuluvia eukonkantokilpailun iloisia ääniä. Viimeistellään keitos istumalla 150-asteisessa saunassa pidempään kuin kukaan muu koskaan ikinä maailmassa. Kutsutaan tuota ensimmäistä järjeksi ja jälkimmäistä hulluudeksi.

Saadaan yhdistelmä, joka kuvaa brändimme filosofiaa. Parannuksia etsivä järki yhdessä uusille asioille avoimen vapaan ja rajoja rikkovan ajattelun kanssa.
Näistä synnytystuskista syntyi Tapio Anttila -mallisto 2016.

“Kelkassa voi istua yksin, mutta eteenpäin menoon tarvitaan kaksi.
Suunnittelija tarvitsee sparrauskumppanin, kriitikon ja toisinaan myös eteenpäin potkijan. Sellainen on puolisoni sisustusarkkitehti Arja Anttila, jonka päätehtävä on vastata brändin kehityksestä ja markkinoinnista.”

Suljetaan ratio, avataan emootio


Kaikkia asioita ei voida ratkaista järjellä, muuten istuisimme laskutikkujen päällä ja makaisimme suunnikkaissa. Täytyy tunnistaa ne hetket, jolloin ratiopuoli vaimennetaan ja päästetään tunne valloilleen. Mutta aivan yhtä tärkeä on tehdä prosessi myös toisin päin ja ottaa laskutikku taas käteen.

Suunnittelun lopputulos ei ole tätä metodia noudattaen millään tavalla hullumpi. Siitä kertovat vaikkapa lukuisat kansainväliset palkintoni. Niin on saatu käyttöesineitä, jotka on suunniteltu helpottamaan arjen ongelmia. Olemaan pitkäikäisiä ja ajattomia ja siten vastuullisia. Tyylikkäitä ja kauniita, mikä on huonekalun perusvaatimus. Sekä tietysti kustannuksiltaan kohtuullisia.

Intohimona kaikessa on halu tehdä uutta ja jättää positiivinen jälki suomalaiseen esinekulttuuriin. Ei ole mitään järkeä tehdä samaa kuin muut.