Uutiset | Tapio Anttila Collection

Uutiset

On oikeastaan hyvä uutinen, kun mitään uutisoitavaa ei ole. Mutta me emme ajattele sillä tavalla. Haluamme tiedottaa kaikesta siitä, mitä meillä on ollut ilo tehdä.

Tapio Anttila Collection_ruokailutila_dining room_

Tapiolle jo uransa 21. GOOD DESIGN® Award

Tapion vahvasti suomalainen ja käytännöllinen design onnistui taas erottautumaan valtavasta kansainvälisestä tavaravirrasta, kun Chicagon Arkkitehtuuri ja Design museo myönsi PIENA tuolille 2022 Good Design Awardin. Vaikka tuolin suunnittelu on haastavaa, löytyy Pienasta yksi kaavoja rikkova detalji – selkänojapinnoja yhdistää kierrätysnahkainen remmi. Pieni yksityiskohta tuo tuoliin istuinmukavuutta ja omintakeista ilmettä.

Habitare messut 2022

Muutaman vuoden tauon jälkeen taas järjestetyt Habitare- messut sujuivat osaltamme hienosti. Julkaisimme messuilla mallistomme uusimman vuodesohvan, mäntyrunkoisen Kaikun, sekä esittelimme muita vuoden aikana mallistoon tulleita uutuuksia. Kaiku -vuodesohva herätti materiaalillaan Habitaren Kansainvälisen ystävän 2022 Joseph Griman huomion ja sai maininnan Kiinnostavin materiaali.

2016-Day&Night-sofabed-TapioAnttila

Day&Night vuodesohvalle merkittävä palkinto

Day&Night vuodesohva palkittiin Prize Designs for Modern Furniture + Lighting Winner -palkinnolla. Tunnustus on Tapion suunnittelijauran merkittävimpiä ja kansainvälisesti ainutlaatuinen. Alun perin palkinto on ollut 1949 Museum of Modern Art (MoMa) perustama ja nyt seitsemän vuosikymmentä myöhemmin Global Design News ja Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design lanseerasivat sen uudelleen.

Design Helsinki 24.-25.8.

Olemme mukana Design Helsinki tapahtumassa yhteistyössä Lucia Lasipaviljongin kanssa. Toteutimme kollaboraatio projektin nimellä ”Tapio Anttila x Lucia Glass Pavilion” joka toimii tapahtuman ohessa Pop up -myymälänä 31.8.2022 asti Helsingissä Keskuskadulla.

Asuntomessuilla Naantalissa

Tämän vuoden asuntomessuilla Naantalissa mallistomme tuotteita löytyy kohteista 5. Honka Haiku sekä 10. Villa Aalto. Honka Haikussa esillä on Frendi -vuodesohva, Jat-ko työpiste sekä Renki -sarjan tuotteita. Villa Aallosta taas löytyy uusi Piena -tuolimme sekä Tapion K-Raudalle suunnittelema DIY-mallisto. Puitteet Naantalin Luonnonmaalla ovat upeat, joten on ilo olla mukana.

Tapio MTV:n Uutisaamussa

Suunnittelijamme piipahti 21.6.2022 MTV:n Uutisaamussa Jesse Kamraksen haastateltavana. Keskustelun aiheena oli Green Good Design palkittu Renki -sarja sekä vastuullisuus ja kansainvälistyminen. Uutisaamun lähetys on katsottavissa netissä, MTV Katsomossa.

Green Good Design Award 2022 Renki -tuotesarjalle

Vuodesohvien hukkamateriaalista valmistettu Renki -sarja voitti maailman arvostetuimman Green Good Design Awardin. The Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design on myöntänyt Green Good Design Awards -palkintoja vuodesta 2007 lähtien ekologisille ja vastuullisille innovaatioille seitsemässä eri kategoriassa arkkitehtuurista tuotteisiin. On mukava huomata, että vastuullisuus sekä kestävä kehitys ovat alalla voimakkaasti kehittyvä trendi.

Uusi osasto avattu Stockmann Jumbossa

Vuoden alkajaisiksi jälleenmyyjäverkostomme laajeni, kun helmikuun alussa aukesi osastomme Vantaalla Kauppakeskus Jumbon Stockmannilla. Samoihin aikoihin mallistomme tuotteita nousi saataville myös Stockmannin verkkokauppaan.

JAT-KO - konseptille GOOD DESIGN® Award 2021

GOOD DESIGN® Award -palkinto jaetaan joka vuosi maailman parhaille uusille tuotteille. Eri kategorioissa kilpailevat maailman kuuluisimmat brändit. Tällä kerralla palkittiin Tapion omaan mallistoon kuuluva JAT-KO ruokailukaluste konsepti. Maailman vanhinta ja arvostetuinta muotoilupalkintoa myöntää Chicagon arkkitehtuuri- ja muotoilumuseo ja tämä on jo Tapion 20. GOOD DESIGN® Award -palkinto.

Aski -tuoteperhe laajeni valaisimilla

Aski -sarja on saanut lisää tuotteita, kun julkaisimme joulukuussa myös Aski -valaisimet. M- ja XL-kokoiset riippuvalaisimet ja plafondit noudattavat tuttua, pyöreää muotoa. Aski -sarjan kaikki tuotteet valmistetaan Suomessa.

Syksyn 2021 tuoteuutuus

JAT-KO tuotesarjan uutuus tarjoaa käytännöllisen ratkaisun kotona työskentelyyn. Uusi Jat-ko työpöytä muistuttaa toiminnallisesti perinteistä piironkia, mutta tarjoaakin modernin työpisteen kotitoimistoon.

Kevään 2021 uutuus RENKI

RENKI tuotesarja on ensimmäinen Tapio Anttila Collectionin vastuullisuusteeman uusista tuoteperheistä. Uuden pientuotteista koostuvan Renki-sarjamme materiaalina hyödynnämme vuodesohviemme runkolankkujen ylijäämä pätkät.

Tapio Anttila Collectionille tukea kansainvälistymiseen

Tapio Anttila Collectionille myönnettiin Hämeen ELY -keskuksen Yrityksen kehittämisavustusta hankkeeseen ”Vastuullisuus- ja tuotepalvelukonseptin kehittäminen kansainvälisille markkinoille”. Hankkeen muodostaa neljä osa-aluetta: malliston tuotteiden hiilijalanjäljen laskennan kehittämisen ja sen merkityksen tutkimisen, uusien kv markkina-alueiden tutkimisen, kansainvälisesti toimivan vastuullisuus- ja tuotepalvelukonseptin kehittämisen sekä näistä kertovan virtuaalitapahtuman toteutuksen.

Wooden sofa bed Frendi beside the fireplace

Frendi vuodesohvalle GOOD DESIGN® Award 2020

Tapio Anttila pokkasi mallistoonsa kuuluvalle Frendi vuodesohvalle GOOD DESIGN® Award 2020 - palkinnon. Samaisen palkinnon on saanut aiemmin myös Day&Night vuodesohva vuonna 2016. Palkinnon lisäksi näitä kahta sohvaa yhdistää vuodevaatteiden säilyttäminen sohvien pehmusteissa. Tällainen pieni arkea helpottava toiminnallisuus puree selkeästi myös Suomen rajojen ulkopuolella.

Tilanjakaja

3 x Good Design Award 19!

Round keinu, Viiva tuoli ja Palapala tilanjakaja palkittiin maailman kuuluisimmalla design palkinnolla. Good Design Award -palkinnon myöntää Chicagon Arkkitehtuuri ja Design Museo USA:sta. Palkinto on kahdeksastoista Tapio Anttilalle.

Lontoo 100% Design

Lontoo 100% Design

Tapio Anttila Collection on ensikertaa laajasti esillä Lontoon 100% Design –tapahtumassa 18.-21.9. Näyttävä ja tunnelmallinen hirsirakenteinen messuosasto toteutetaan yhdessä Honkatalojen kanssa.

Alberto Alessi

Alberto Alessi palkitsi Stadion tuolin

Alberto Alessi valitsi Stadion tuolin ”Messujen kiinnostavimmaksi tuotteeksi” Habitare 2019.

Tapio Anttila Collection Habitaressa 2019

Tapio Anttila Collection Habitaressa

Kaj Franck -muotoilupalkinnon juhlinta jatkuu syyskuussa Habitaressa. Esillä on tuoreimmat uutuudet Tapio Anttilan Collectionista sekä parhaat palat Tapion muotoilijanuran varrelta. Tapio Anttilan Kaj Franck –palkintonäyttely Helsingin messukeskuksessa, Habitaressa osastolla 6h50.

Design from Finland

Design from Finland -merkki

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Tapio Anttila Collectionille Design from Finland -merkin. Design from Finland -merkki voidaan myöntää tuotteelle, tuoteryhmälle tai palvelulle, jonka luomisessa muotoilu on ollut keskeisessä roolissa. Yhtenä kriteerinä merkkiä myönnettäessä on myös tuotteiden käyttäjälähtöisyys.

Bright dining room

Lookbook 2019

Fiksu sisustaminen on ajattelemista pitkällä tähtäimellä. Valintoja ei tehdä vain vuodeksi eteenpäin, vaan vuosikymmeniksi tai peräti vuosisadaksi. Lookbookillamme haluamme tarjota inspiraatiota sisustamiseen. Kuvat otettu Sadan vuoden talossa Porissa.

Milano Design Week 2019

Milano Design Week 2019

Tapio Anttila Collection mukana Nordic design apartment -näyttelyssä, jonka ovat koonneet Myriam Kuehne Rauner ja Jutta Ylä-Mononen.

PendantLamp-Punnus-lighting

Punnus-valaisimelle GOOD DESIGN® palkinto

PUNNUS valaisin on palkittu kansainvälisellä GOOD DESIGN® Award 2018 -palkinnolla. Tapio Anttila Collection sai palkinnon maailman huippubrändien rinnalla. Palkinnon myöntää The Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design.

Tapio Anttila laiturilla 2018

Pro Finlandia

Presidentti Sauli Niinistö myönsi Tapio Anttilalle Suomen Leijonan ritarikunnan Pro Finlandia –mitalin. Mitalia on myönnetty suomalaisille taiteilijoille jo 1940-luvulta lähtien.

Tapio Anttilalle Kaj Franck -palkinto

Tapio Anttilalle Kaj Franck -palkinto

Design Forum Finlandin jakaman Kaj Franck -muotoilupalkinnon saajaksi vuonna 2018 on valittu sisustusarkkitehti ja muotoilija Tapio Anttila.

Mars pendant light and floor light in wooden dining room

Habitare 2018

Habitare – tervetuloa #perintötekijät paviljonkiin! Tapio Anttila Collectionin ja Honkatalojen paviljongin tiloihin muodostuu moderni tupa, joka henkii kotoisuutta.

Shenzhen Creative Week 2018

Shenzhen Creative Week 2018

Tapio Anttila mukana Kiinassa Shenzhen Creative Week 2018 -tapahtumassa Finnish Forest -osastolla.

GOOD DESIGN® Award 2017

GOOD DESIGN® Award tuplana!

Tapio Anttila Collectionin uutuustuotteet LIMI-tuoli ja KOSMOS-valaisin palkittiin kansainvälisellä GOOD DESIGN® Award 2017 -palkinnolla. Tuotteet saivat huomionosoitukset maailman huippubrändien rinnalla. Tapio Anttila Collection tuotteille palkinto on seitsemäs ja suunnittelijalle jo kolmastoista.

Living room in wooden interior

Paras messuosasto -palkinto Habitaressa 2017

Muotoilija Tapio Anttilan ja arkkitehti Jani Lahden yhdessä suunnittelema innovatiivinen ja skandinaavisen tyylikäs #kimppakämppä palkittiin Habitaressa Paras messuosasto -palkinnolla. Palkinnon myöntää Sisustustoimittajat ry. Palkintoarvosteluissa esille nousi osaston rohkea valaistuksen toteutus. "...kotoisa tila on jätetty rohkeasti vaille messuhallin spottivaloja ja kimppakämppä on vähän hämärä – niin kuin koti on", Sisustustoimittajat ry kuvailee.

Habitare 2017

Habitare – tervetuloa #kimppakämppä'än!

Muotoilija Tapio Anttilan ja arkkitehti Jani Lahden yhdessä suunnittelema innovatiivinen ja skandinaavisen tyylikäs #kimppakämppä on esillä Ahead! –alueella osasto 6 m 50. Talon arkkitehtuurista sekä rakentamisesta vastaa Plusliving ja ilmeestä sekä sisustuksesta Tapio Anttila Collection. Osastolla on nähtävillä monia Tapio Anttila Collection uutuuksia mm. modernia puudesignia edustava Punnus valaisin ja palkittu Limi tuoli.

Tapio Anttilalle Top Designer Award 2017

Tapio Anttilalle Top Designer Award 2017 -palkinto Kiinasta

Tapio Anttila ja Limi-tuoli palkittiin kansainvälisellä Top Designer Award 2017 -palkinnolla. Palkinnon myöntää kiinalainen design-alan julkaisu Top Deco & Home Accents. Palkinto jaettiin heinäkuussa 2017 Guangzhou Pazhou Poly World Trade Expo:ssa Kiinassa.

Rantasalmi-palkinto

Tapio Anttila on palkittu merkittävällä Rantasalmi-palkinnolla

Suomen Kulttuurirahasto, Etelä-Savon rahasto on palkinnut Anttilan Rantasalmi-palkinnolla. Se myönnetään ansiokkaasta toiminnasta puuteollisuudessa sekä yleisestä alan edistämisestä. Anttila on ensimmäinen muotoilija, jolle palkinto myönnetään.

Booth-TapioAnttilaCollection-ShenzenFurnitureFair-1

Shenzhen Creative Week 2017

Tapio Anttila Collection esillä Kiinassa, Shenzhen Creative Week 2017 -tapahtumassa. Olimme esillä Finnish Winter -näyttelyssä.

Stockholm Furniture Fair 2017

Stockholm Furniture Fair 2017

Mixrack sarjan uudet tuotteet ovat esillä Tukholman huonekalumessuilla, Showroom Finlandin osastolla A11:13. Isku Interiorin osastolla A25:25 esillä Tapio Anttila Collectionin valaisimia.

Day&Night Sofabed - oak grey front view

GOOD DESIGN® Award -palkinto Day&Night vuodesohvalle

Day&Night vuodesohva on palkittu kansainvälisellä Good Design Award 2016 -palkinnolla. Funktionaalinen vuodesohva sai huomionosoituksen maailman huippubrändien rinnalla. Tapio Anttila Collection -tuotekokoelman tuotteille palkinto on viides Good Design Award, ja suunnittelija Tapio Anttilalle jo yhdestoista.

Jatko Table - oak black left group front view

Toimittajien tusina 2016

Jat-ko pöytä palkittiiin Toimittajien tusina 2016 -palkinnolla. Toimittajien tusina kerää 12 kiinnostavinta sisutustuote uutuutta vuodelta 2016. Toimittajien tusinan myöntää Sisutustoimittajat ry

2015-Furniture-TapioAnttilaCollection

Tapio Anttila Collection Milanon Design Weekillä

Tapio Anttila Collection esiintyy Meet My Project -näyttelyssä Milanon Design Weekillä 12.-17.4.2016.

Tapio Anttila Collection in Stockholm Furniture Fair 2016

Tapio Anttila Collection esillä Tukholmassa!

Tapio Anttila Collection -sisustustuotekokoelma on kokonaisuudessaan nähtävissä Tukholman huonekalumessuilla 9.-13.2.2016.

Booth-TapioAnttilaCollection-IMMFair

Tapio Anttila Collectionin kansainvälinen lanseeraus IMM Cologne 2016 -messuilla

Tapio Anttila Collection -sisutustuotekokoelman kansainvälinen lanseeraus tapahtuu IMM Cologne 2016 -messuilla. Osastolla esitellään laaja kattaus malliston tuotteita, jonka lisäksi osastolla lanseerataan markkinoille täysin uusia pientuotteita ja sohvapöytiä.

Day&Night Sofabed - oak beige front view

Day&Night vuodesohva palkittiin!

Uusi Day&Night vuodesohva palkittiin kansainvälisellä Iconic Awards: Interior Innovation 2016 selection palkinnolla! Palkinnon myöntää the Rat für Formgebung Medien GmbH (the German Design Council).

Linkki Shelf - oak set3

Arvostettu GOOD DESIGN® Award 2015 -palkinto LINK hyllysarjalle

LINK hyllysarja on palkittu kansainvälisellä GOOD DESIGN® Award 2015 -palkinnolla. Maailman vanhin ja erittäin arvostettu muotoilupalkinto jaettiin nyt 65. kerran. Suomalainen LINK hyllysarja sai tämän huomionosoituksen maailman huippubrändien rinnalla. Palkinto oli suunnittelija Tapio Anttilalle kymmenes.

Habitare 2015

Habitaren 2015 paras osasto!

Tapio Anttila Collection lanseeraus Habitaressa osastolla 7n11 on saanut paljon positiivista huomiota, ja osastomme palkittiin sisustustoimittajat ry:n Paras osasto -palkinnolla sarjassa keskisuuret osastot.