Tilaus, toimitus ja palautus | Tapio Anttila Collection
Frendi Sofabed - oak beige decorated front view

Sisustushankintoja kotisohvalta käsin

Yritämme tehdä asiat mahdollisimman simppelisti. Jos ostaminen kuitenkin askarruttaa, löydät lisätietoja tältä sivulta. Olethan meihin heti yhteydessä, jos koet tilaamisen suhteen minkäänlaisia ongelmia. Toivomme sinun myös kertovan meille, jos sinulla on toiveita tai ajatuksia tuotteidemme tai verkkokauppamme suhteen.

Meihin saat yhteyden sähköpostilla info@tapioanttila.com tai jättämällä viestisi yhteydenottolomakkeen kautta.

Tilaaminen

Verkkokaupastamme voit tilata mallistomme pientuotteita. Tilattavissa olevat tuotteet on merkitty ostoskassi-symbolilla ja ne löytyvät myös sisustustuote -kategoriasta.

Haluamme toimia vastuullisesti ja minimoida ylimääräiset tuotteiden toimitukset ja siksi toivommekin, että asiakkaamme ostavat tuotteita tarpeeseen, ei vain ostamisen ilosta. Mallistomme tuotteet on suunniteltu pitkäikäisiksi ja mahdollisimman monikäyttöisiksi, jotta niistä olisi iloa vuosiksi eteenpäin. Voit lukea lisää vastuullisuusajatuksistamme täältä.
 
Maksutapoina verkkokaupassamme on valittavina verkkopankkimaksu, korttimaksu ja mobiilimaksu. Maksutavan tarjoajana toimii Paytrail.
 
Verkkokaupan valikoimaa tullaan kasvattamaan jatkuvasti, joten kannattaa aina välillä kurkata, mitä uutta on saatavilla!

Toimitus

Tilaamasi varastotuotteet toimitetaan suoraan valmistajilta 5-12 päivän kuluessa. Jos tilaat samalla kertaa useamman eri sarjan tuotteen, ne saattavat saapua eri aikaan, riippuen tuotteen valmistajasta. Toimitamme verkkokauppaostoksia vain Suomeen.

Toimitusvaihtoehtoina ovat toimitus lähimpään noutopisteeseen (Postin, Postnordin tai Matkahuollon pisteet) tai kotiinkuljetus. Kun tilauksesi on lähetetty, saat seurantakoodin jolla voit seurata pakettisi kulkua.

Tarkista aina pakkauksen ja tuotteen kunto, kun vastaanotat tilauksesi! Mahdollisista kuljetusvaurioista ota heti yhteyttä sähköpostilla info@tapioanttila.com. Ota vauriosta myös kuvat ja liitä ne mukaan sähköpostiin. Jos vastaanotat tilauksen kotiinkuljetettuna, pyydä myös kuljetuspalvelun edustajaa kirjaamaan ylös näkyvä vaurio.

Maksutavat

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
www.paytrail.com 
 
Voit maksaa verkkokaupassamme turvallisesti eri maksutavoilla Paytrailin kautta.
Maksutapoina on valittavissa
-pankkimaksu: Nordea, Osuuspankki, Danske Bank, Säästöpankki, Oma Säästöpankki, POP Pankki, Aktia, Handelsbanken, Ålandsbanken ja S-Pankki
-korttimaksut: Visa, MasterCard, American Express
-mobiilimaksu: Mobilepay

Palautus

Voit palauttaa tilaamasi tuotteen 14 vuorokauden kuluessa sen saapumisesta. Palautettavan tuotteen tulee olla ehjä, käyttämätön ja alkuperäisessä pakkauksessaan. Tuotteen käyttöönotto voi estää palautuksen tai aiheuttaa arvonalennusta hinnanpalautuksesta.
Palauttaessasi tuotteen, täytä aina ensin palautuslomake.
Virheettömän tuotteen palautuksesta aiheutuvat rahtikulut ovat asiakkaan vastuulla.

Hyvitämme palautetun, virheettömän, tuotteen maksun 14 vuorokauden kuluessa siitä, kun olemme vastaanottaneet tuotteen.

Mikäli tuotteessa on jokin virhe, olethan meihin heti yhteydessä sähköpostilla info@tapioanttila.com. Pyrimme aina ensisijaisesti korjaamaan virheen. Jos virhe ei ole korjattavissa, vaihdamme tuotteen uuteen.