Tuoreimmat tekeleet | Tapio Anttila Collection

Tapion tuoreimmat tekeleet

Voit helposti silmäillä tätä kokoelmaa ja saat käsityksen
mitkä teemat ovat olleet minulla työn alla viimeksi.
Jos joku kiinnostaa enemmän, pääset syventymään
siihen lisää. Täällä kannattaa piipahtaa silloin tällöin,
sillä en aio levätä ja päivitämme tätä usein.
Mikäli joku tuote herättää sinussa jonkun erityisen elämyksen,
haluaisin kuulla siitä mielelläni joko meilillä tai somessa.

Front Pine pöytä

Me suomalaiset olemme tehneet männystä pöytiä vuosisatoja, mutta emme viime vuosikymmeninä.
Halusinkin nyt näyttää, että mänty on salonkikelpoinen edelleen. Siitä syntyi FRONT Pine. Yllätyin jopa itsekin, miten hyvin mäntykansi sopii moderniin sisustukseen. Ajatuksena on, että elämän jäljet kuuluvat pöytään. Kannen pinta on harjattu ja siinä on oksia, jolloin kynnys kauniiseen patinoitumiseen madaltuu. Jos sen haluaa kuitenkin pitää uuden näköisenä, paksun kannen voi aina hioa. Pöytä on yhtä aikaa perinteinen ja moderni - ja ikuinen seuralainen.
Hiilijalanjälki 27,4 kg CO2.

Filtti lepotuoli

Tämä on ollut harvinaisen pitkän ja raskaan suunnitteluprosessin tuotos (filttiketjuun siirtyminen oli lähellä). Vastoinkäymisien jälkeen tavoitteet kuitenkin täyttyivät; kevyt, mukava ja rento istua, omintakeinen ilme sekä ripaus käytännöllisyyttä. Hiilijalanjälkikin jäi materiaalin kautta pieneksi.
 
Kaiku vuodesohva
Haluaisin mennä mäntyä päin (ei siis päin mäntyä...) tuotteissani enemmän. Kotimaisten puulajien käytön lisääminen sarjatuotannossa kiinnostaa minua vastuullisuuden ja alkuperän kannalta erityisesti.
Kaiku sohva on tästä ensimmäisiä kokeiluita. Se jatkaa monikäyttöisten sohvieni linjaa ja tuo kaikuja menneisyydestä.
Hiilijalanjälki 215,4 kg CO2e.
 
ON2 vuodesohva
ON vuodesohva on ollut onnistunut. Olen saanut siitä paljon positiivista palautetta vuosien varrella. Jonkin verran myös hyviä parannus ehdotuksia -kiitos siitä asiakkaillemme! Keräsin ne yhteen ja teimme entistä paremman version. Pieniä viilauksia ulkonäköön, mutta suurimmat muutokset eivät näy päälle päin. Ne koskevat enemmän nukkumis- ja istumismukavuutta.
Hiilijalanjälki 165 kg CO2e.
 
Piena tuoli
Tuolin suunnittelu on vaikeaa ja erityisesti pinna -kategorian sellaisten. Pinna tuoleja on tehty kauan ja ne muistuttavat aika paljon toisiaan. Suunnittelijana asetin riman korkealle ja halusin tehdä oman näköistäni.
Arvioi miten onnistuin siinä. Selkänojan pinnat on yhdistetty nahka vyöllä ja pinnat joustavat mukaillen selkää.
Hiilijalanjälki 9,9 kg CO2e.

Kokoa matot
Vanhaan suomalaiseen perinteeseen kuului päällystää pirtin puulattia talven tulle kokonaan erilaisilla matoilla limittäin ja lomittain. Kokoa mattokonsepti on saanut siitä innoitusta. Interaktiiviseen Kokoa Mix settiin kuuluu 3 pienempää mattoa, joita voi koota moneen muotoon ja kokoon. Ja vaihdella järjestystä aina kun inspiraatio yllättää.
Hiilijalanjälki 10.6 kg CO2e.