Tapion lempilapset | Tapio Anttila Collection

Tapion lempilapset

Suunnittelijalta kysytään usein mikä on oma suosikki tuote. Vakio vastaus on aina, että ”uusin”. En poikkea tästä säännöstä. Jätän siksi pois tästä ihan uusimmat, koska meillä on myös ”Tuoreimmat tekeleet” kokoelma ja silloin tähän tulisi turhaa toistoa.
Eli keskitytään vähän vanhempiin ja vähän vähemmän huomiota saaneisiin.

Limi tuoli
Tuolin suunnittelussa on kaikista vaikeinta tehdä jotain oman näköistä. Yleensä taivute tuolit ovat hyvin 2-uloitteisia ja siksi halusinkin enemmän muotoa. Kokeilin liittää istuimessa epäsymmetrisesti kaksi taivutetta limittäin kuppimaiseen muotoon. Tein ensimmäiset kokeet pahvista käsin leikkaa-liima metodilla. Lopputuloksesta tuli kevyt sekä kestävä ja vielä hyvä istuakin -eikä designistakaan ole tullut valituksia.

Jat-ko boksi ruokapöytään
Käytännöllinen lisävaruste, joka tuo pöytämaailmaan uutta ajattelua ja ilmettä.
Pieni juttu, jota on ihmetelty: ”Miten on mahdollista, että tätä ei ole keksitty aiemmin?”
Hiilijalanjälki 9,3 kg CO2e.

Day&Night vuodesohva
Onnistuin kehittämään uuden rakenteen ja muotokielen, joka liikkuu suositun ON vuodesohvan jalanjäljissä. Se on selkeästi erilainen vaihtoehto ”esi-isälleen”. Osoittautunut myös suosituksi tyylilajissaan.
Hiilijalanjälki 204 kg CO2e.

Renki L-hylly
Tällä tuotteella taitaa olla yksi mallistomme pienimmistä hiilijalanjäljistä. Johtuu siitä, että koko sarja tehdään Day&Night vuodesohvan hukka paloista. Konseptin on noteerannut Green Good Design Awardin jury.
Hiilijalanjälki 8,6 kg CO2e.

Jat-ko työpiste
Tässä paiskaa kättä moni asia, kuten käytännöllisyys ja monikäyttöisyys. Etätyöpiste, jossa voi tehdä töitä istuen tai seisten -tai olla tekemättä. Siisti sisustuselementti silloinkin.
Hiilijalanjälki 30,3 kg CO2e.

Punnus riippuvalaisin
Valaisin on tuolin jälkeen toiseksi vaikein suunniteltava. Tässä sain tehtyä litteään pakettiin menevän mobiilimaisen veistoksen, jota ei tarvitse kasata - ”punnukset” käännetään ainoastaan auki. Hauska viritys myös ilman valoa.